Krav Maga

Krav Maga Trainingen in Amsterdam

History

De oorsprong van Krav Maga

Krav Maga, letterlijk vertaald ‘contact gevecht’, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israeli Defense Force.

De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de bezetting door de Duitsers in aanloop naar WO II. Dat moest toen met name snel, simpel en effectief zijn. In het begin waren het alleen losse technieken, later is het tot een geïntegreerd systeem gemaakt. Krav Maga staat wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er is. Dit blijkt uit het feit dat het in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie is

IKMF NEDERLAND

In Nederland heeft IKMF meer dan 100 gecertificeerde instructeurs, waaronder de hoogst opgeleide Krav Maga instructeur buiten Israël (Expert 4, Martijn Bos). Er zijn meer dan 60 scholen/locaties van IKMF in Nederland. In Amsterdam zijn 2 scholen/ 3 locaties. De eerste locatie van Kadima Gym is gevestigd op IJburg.

IKMF

Er zijn, net als in martial arts, vele bonden die allemaal vinden dat ze de “bron” zijn en de de beste zijn. Kadima gym is met trots aangesloten bij IKMF (International Krav Maga Federation). Deze bond is in 1995 opgericht door o.a. Avi Moyal (nog steeds de hoofdinstructeur wereldwijd). Avi is een directe leerling van Imi Lichtenfeld. IKMF vernieuwt zich continu door te kijken naar veranderende dreigingen en trends.

IKMF Nederland
IKMF
Doe mee

Meld je aan voor een gratis proefles!

Ben jij benieuwd of Krav Maga iets voor jou is? Daar kom je het snelste achter door je aan te melden voor een proefles bij Kadima Gym.