Kadima Gym

Krav Maga Trainingen in Amsterdam

IKMF

History

Samen sterker met Kadima Gym

De oorsprong

Krav Maga, letterlijk vertaald ‘contact gevecht’, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israeli Defense Force.

Grondlegger

De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de bezetting door de Duitsers in aanloop naar WO II. Dat moest toen met name snel, simpel en effectief zijn. In het begin waren het alleen losse technieken, later is het tot een geïntegreerd systeem gemaakt.

Krav Maga in Amsterdam

Kadimagym in Amsterdam is een centrum waar Krav maga lessen worden gegeven. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en respect. Grenzen herkennen en bewaken is bij ons erg belangrijk. Daarom is er tijdens de les altijd een ervaren en professionele begeleider aanwezig die alles in goede banen leidt.

Wereldwijd

Krav Maga staat wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er is. Dit blijkt uit het feit dat het in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie is

Kadima Gym

Krav Maga Instructeurs

Danny Ravensteijn

Danny Ravensteijn

Instructeur/Eigenaar

Mijn naam is Danny en op jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met vechtsport. Na judo en boksen heb ik nog enige tijd aan kickboksen gedaan. Pas later leerde ik meer over Krav Maga en meteen dacht ik: Dit is het!

Krav Maga is voor mij het meest efficiënte zelfverdedigingssysteem ter wereld.

Ik vind het geweldig, dat ik anderen kan helpen mentaal en fysiek sterker te laten worden! Inmiddels beoefen ik Krav Maga al sinds 2002 en volg nog steeds specialisaties en seminars. Zo heb ik in 2019 mijn KIC (Kids Instructor Course) behaald. In 2017 heb ik mijn instructeursopleiding met goed gevolg afgerond.

Na bij diverse IKMF scholen les te hebben gegeven, ben ik in november 2018 gestart met mijn eigen Krav Maga school in Amsterdam (IJburg, Noord): Kadima Gym.

Arnoud Aalbersberg

Arnoud Aalbersberg

Instructeur

Mijn visie is dat in 2030 we leven in een wereld waar iedereen zich veilig voelt.

In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met Krav Maga. Aanleiding was een met mijn inmiddels vrouw Corine geplande beklimming van de Kilimanjaro met laatste stop de gevaarlijke stad Nairobi. Na een proefles raakten wij direct verslingerd aan deze super work out waarbij je ook nog eens leert jezelf en anderen te verdedigen.

Al snel ontstond bij mij de ambitie om alles te willen weten van Krav Maga, en in 2018 heb ik dan ook de instructeursopleiding van de IKMF met succes doorlopen.

Doe mee

Meld je aan voor een gratis proefles!

Ben jij benieuwd of Krav Maga iets voor jou is? Daar kom je het snelste achter door je aan te melden voor een proefles bij Kadima Gym.